>
17 Ocak 2013 Perşembe

ÇERKEZ TAVUĞU





ÇERKEZ TAVUĞU İÇİN MALZEMELER:


1 orta boy tavuk, 

Tavuğu haslamak için yeteri kadar su, 

500gr. Iç ceviz, 
1 orta boy soğan, 
3-4 dis sarımsak, 
1/2 ekmek için, 
1/2 çay bardağı sıvı yağ, 
1 tatlı kasığı toz kırmızı biber, 
tuz

                                                                     HAZIRLANIŞI:



Öncelikle tavugumuzu temizleyip  hasliyoruz. 
Soguyan tavugumuzun derilerini bir kenara ayırdiktan sonra tavugu didikliyoruz. 
Daha sonra Rondo da seçmis oldugumuz cevizi koyup çekiyoruz ve buna sırasıyla sogan, sarımsak, ekmek içi ve tuzunu ilave edip tekrar çekiyoruz
Son olarak bu malzemeye tavuk derilerinide ilave edip son kez çekiyoruz.
Hazırlamis oldugumuz sostan bir kase kadar ayırıp kalanını tavuk suyuyla açacagiz ve didiklemis oldugumuz tavuklarla karıstıracagiz 
Servis yapmayı düsündügümüz kaba aldiktan sonra ayırmıs oldugumuz sosuda tavuk suyuyla açıp üzerine sürecegiz. 

1/2 çay bardagi sıvı yagımızın içine katmıs oldugumuz kırmızı biberi iyice karıstırdıktan sonra çerkez tavugumuzun üzerini bununla süsleyecegiz. 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder