>
12 Ocak 2013 Cumartesi

DOMATESLİ PİLAV

DOMATESLİ PİLAV

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet domates
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
Yapılışı:
Pirinçler ılık ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir daha sonra iyice yıkayıp ve süzeriz.
Sıvı Yağımızı tenceremize koyup kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış domatesleri blenderde çekeriz.Hazırladığımız domatesleri yağ ile kavruruz,  2,5 bardak su eklenerek kaynamasını bekler ve kaynayan suya tuz , karabiber ve pirinç katılarak kapağı kapatılır kısık ateşte pişirilir suyunu çekince altı kapatılır üzerine kağıt havlu örtülüp demlendirmeye bırakırız.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder