>
11 Ocak 2013 Cuma

MANDALİNALI KEK

Kek hamuru icin;
4 yumurta,250gr seker,200gr cicekyagi,200ml süt,100gr cikolata kirintilari,100gr ögütülmüs findik,300gr un,1 paket kabartma tozu 
 Kremasi icin:
 400gr krema,2 paket vanilya sekeri,175gr konserve mandalin(tazesi varsa daha lezzetli oluyor) 
Hazırlanışı;
 Öncelikle;firnimizi 200 dereceye ayarlayin. Yumurtalari seker ile krema haline gelinceye kadar mikserle cipiyoruz,cicekyagini ve sütü katip cirpmaya devam ediyoruz.
Ögütülmüs findik,cikolata kirintilari,un ve kabartma tozunu ekleyip tahta bir kasikla alttan üste dogru yavasca karistiriyoruz.
Hazirladigimiz karisimi 28cm.lik kepceli kek kalibina bosaltip,firin isimizi 175 dereceye indirip 35-40 dk pisiriyoruz.Pisen keki firindan alip sogumaya birakiyoruz. 
Öncelikle;eger taze mandalin yoksa kullanacagimiz konserve mandalinleri iyice kuruluyoruz. Mandalinalardan 8-10 tanesini ayirip kalanlari kücük zar seklinde dogruyoruz. 
oguyan kekimizin ortasindan (havuz seklinde)bir kasik yardimi ile 2cm.kalinliginda parcalar alip robottan geciriyoruz. 
Ayri bir kapta krema ve vanilya sekerini köpürtüyoruz,robottan cektigimiz kek parcalari ekliyoruz,zar seklinde dogradigimiz mandelinleride ilave edip yavasca karistiriyoruz.
Kekimizin ortasina sekildeki gibi yerlestiriyoruz.
Ayirdigimiz mandalinlerlede kenarlarini süslüyoruz.
Buzdolabinda 3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapiyoruz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder