>
17 Ocak 2013 Perşembe

Mayonez soslu mezgit

 MALZEMELER:

6 adet mezgit fileto edilmis yada arzuya göre bütün mezgit, 

4 yemek kasığı un, 

4 adet yumurta, 

tuz,karabiber az kekik, 

1 kase cips, 

1.5 su bardağı sıvı yağ 

sos için :kıyılmıs dereotu, 5 yemek kasığı mayonez, yarım limon suyu,

 HAZIRLANIŞI:

 

Yumurtalarla baharatlar mikserle çırpılır.

İçine un ve dövülmüs cips ilave edilir.

Mezgitler bu karısıma bulanarak 

Orta boy tavada kızgın yagda kızartılır.

Sos için dereotu,mayonez ve limon suyu karıstırılır.Balıkla birlikte servis yapılır.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder