>
29 Ocak 2013 Salı

PORTAKALLI KEK



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğu
  • dörtte bir su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 portakalın suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanması:
  1. Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya, portakal kabuğu, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. 
  2. Cevizi ve portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün.
  3. Önceden ısınmış 175C fırında 25-40 dakika pişirin. Üzerine portakal kabugu rendeleyın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder