Malzemeler:
4 adet pırasa
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
Hazırlanışı:Pırasaların yeşil kısımlarını ayıklayıp yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın. Soğanı rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pırasaları da tencereye ekleyip dağıtmadan 5 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra yıkadığınız pirinci, suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu da ilave edip 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
4 adet pırasa
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
Hazırlanışı:Pırasaların yeşil kısımlarını ayıklayıp yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın. Soğanı rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pırasaları da tencereye ekleyip dağıtmadan 5 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra yıkadığınız pirinci, suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu da ilave edip 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder