>
20 Şubat 2013 Çarşamba

TİRAMİSU

       
                           
                                        TİRAMİSU YAPIYORUZ

                                        çok severek yaptığım ve tabii severek yediğim bir tat
                                        benim gibi düşünen dostlarım hadi başlıyoruz yapmaya
                                   
                                       KEKİ İÇİN MALZEMELER
                                       3 yumurta
                                       1 su bardağı toz şeker
                                       1,5 su bardağı un
                                       1 paket kabartma tozu
                                       yarım limonun suyu
                                       öncelikle 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri mikserle iyice
                                      çırpalım (5-10 dk arası) 1,5 bardak unumuzu da ilave edip
                                      bir iki dakika daha karıştıralım ve yarım limonun suyuna kabartma
                                      tozunu karıştıralım o köpürürken kekimize ekleyelim bu şekilde ekle
                                     diğimiz kabartma tozu kekimizin asla sönmemesini sağlar.Buda benden
                                     size önemli bir püf noktası,evet artık kek kalıbımızı yağlayıp kek hamurunu
                                     dökelim ve 180 derecede 25-30 dakika fırında pişirelim.
                                     KREMASININ MALZEMELERİ
                                     1 yumurta,5 kaşık şeker,3 kaşık un,3 su bardağı süt
                                     1 paket vanilya,2 tatlı kaşığı nescafe,3 yemek kaşığı labne peyniri
                                     Kremayı labne peyniri ve nescafe hariç diğer malzemeleri karıştırıp
                                     muhallebi kıvamında pişiriyoruz,biraz ılınıncs labne peynirinide ilave
                                     edip karıştırarak yediriyoruz.1kupa sıcak suyun içine 2 tatlı kaşığı
                                     nescafeyi karıştırıp ılıklaşınca ortadan kestiğimiz kekimizin önce alt
                                      kısmını ıslatıp kremanın yarısını döküp kekin diğer parçasınıda üzerine
                                    koyup kalan nescafeyle ıslatıp kremayla kaplıyoruz son olarak kakaoyu
                                    üzerine eleyerek lezzet ve görüntüyü tamamlıyoruz.Soğutup servis yapıyoruz.
                                    Not: hazır pasta altı keklerlede yapılabilir ama benim gibi herşeyini kendim
                                    yapayım diyorsanız ben tarifi detaylarıyla verdim seçim sizin.Keki diğer
                                    yaş pastalardada kullanabilirsiniz.           AFİYET OLSUN
                                                                                                                        GÜLAY Z.

                                                                                               
                                     
                                 
                                 

                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder