>
8 Nisan 2013 Pazartesi

BEZELYE YEMEĞİ

                                                       
       
                           
                                                           BEZELYE YEMEĞİ
                     Kış için dondurucuya koyduklarımızı tüketme zamanı bende
                     bugün o niyetle geçtim dolabın önüne kalan birkaç poşetten
                     bezelyeyi kestirdim gözüme,evde sevmeyen de yok nasılsa
                     Yazdan dolaba koyduğumuz sebzeler imdada yetişiyor çoğu
                     zaman, hem mevsimindeki lezzetini kaybetmeden sizde benim
                     gibi düşünüyorsanız buyrun birlikte bezelye pişirmeye..........
            MALZEMELER
           200-250gr kuzu veya dana kuşbaşı et
           yarımkg iç bezelye
           1 adet kuru soğan
           1 adet havuç
           1 yemek kaşığı domates salçası
           1 yemek kaşığı zeytinyağı
            yarım yemek kaşığı tereyağ
           Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
           YAPILIŞI
           Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kapak
           kapalı şekilde pişirelim.Suyunu çekince yağımızı ve yemeklik doğ
           radığımız soğanı ilave edip karıştırarak soteleyelim,Bir kaşık salça
           kırmızıbiber,karabiber,tuz ve bir su bardağı sıcak su koyup biraz
           daha etlerin yumuşaması için 5-10 dk pişirelim.Havucu,istenirse
           bir adet küp küp doğranmış patatesi ve bezelyeleri ilave edelim.
           üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte sebze
           ler ve et yumuşayana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapalım.
                                                              GÜLAY.Z
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder