ETLİ DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
250 gr kuşbaşı dana eti
2 su bardağı pirinç
1 adet kurusoğan
2 adet domates
3 su bardağı et suyu
Tereyağ ve zeytinyağı
Tuz,karabier,kırmızı biber
YAPILIŞI
1-Öncelikle etler tencereye veya düdüklüye konularak güzelce haşlanır.Ben çabuk pişmesi
açısından düdüklü tencereyi tercih ediyorum.Suyunu pilavımızda kullanabileceğimiz şekilde
ayarlayalım,geriye enaz 2 bardak kalmalı 3.bardağı normal su kullanarak tamamlayalım.
2-Pilavı pişireceğimiz tencereye istediğimiz miktarda tereyağ ve zeytinyağı koyup küp küp
doğrayıp pembeleştirelim,kabuklarını soyarak doğradığımız domatesleri ilave edelim.
3- Haşladığımız etlerimizi de ilave edip karıştıralım.Karabiberi ve kırmızı biberide serpelim.
4- Yarım saat öncesinden sıcak suyla ve bir miktar tuz dökerek ıslattığımız pirinçlerimizi
süzüp güzelce yıkayalım ve tenceremize ekleyelim.
5- Etimizi haşladığımız suyu bardakla ölçerek ve eksik kalanı sıcak suyla 3 bardağa tamalayıp
pilavımızın suyunu ayarlayalım,tuzunuda koyup tenceremizin kapağını kapatalım ve ocağıda
kısık ayara alıp suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatalım demlenmesi için enaz 15 dk
dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Not:Ne kadar yağ koymalıyım diye düşünüyorsanız benim ölçüm 1 kaşık tereyağı 1 kaşık
zeytinyağı,damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder