>
23 Nisan 2013 Salı

ETLİ DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

     
                                             ETLİ DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI
        MALZEMELER
    250 gr kuşbaşı dana eti
    2 su bardağı pirinç
    1 adet kurusoğan
    2 adet domates
    3 su bardağı et suyu
    Tereyağ ve zeytinyağı
    Tuz,karabier,kırmızı biber
       YAPILIŞI
    1-Öncelikle etler tencereye veya düdüklüye konularak güzelce haşlanır.Ben çabuk pişmesi
        açısından düdüklü tencereyi tercih ediyorum.Suyunu pilavımızda kullanabileceğimiz şekilde
        ayarlayalım,geriye enaz 2 bardak kalmalı 3.bardağı normal su kullanarak tamamlayalım.
    2-Pilavı pişireceğimiz tencereye istediğimiz miktarda tereyağ ve zeytinyağı koyup küp küp
         doğrayıp pembeleştirelim,kabuklarını soyarak doğradığımız domatesleri ilave edelim.
    3- Haşladığımız etlerimizi de  ilave edip karıştıralım.Karabiberi ve kırmızı biberide serpelim.
    4- Yarım saat öncesinden sıcak suyla ve bir miktar tuz dökerek ıslattığımız pirinçlerimizi
         süzüp güzelce yıkayalım ve tenceremize ekleyelim.
    5- Etimizi haşladığımız suyu bardakla ölçerek ve eksik kalanı sıcak suyla 3 bardağa tamalayıp
         pilavımızın suyunu ayarlayalım,tuzunuda koyup tenceremizin kapağını kapatalım ve ocağıda
         kısık ayara alıp suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatalım  demlenmesi için enaz 15 dk
         dinlendirdikten sonra servis yapalım.
           Not:Ne kadar yağ koymalıyım diye düşünüyorsanız benim ölçüm 1 kaşık tereyağı 1 kaşık
           zeytinyağı,damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.           AFİYET OLSUN


                                        
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder