PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
Yarım kg patlıcan
250 gr kuşbaşı et
1 adet kurusoğan,
2-3 tane biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları şeritli şekilde soyup istediğimiz şekilde ve büyüklükte boyuna yada enine
dilimleyip kızgın yağda hafif kızartarak yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine koyalım.
diğer tarafta eti tencerede veya düdüklüde haşlayalım tavada küp küp doğradığımız
soğanı az yağda pembeleştirip haşladığımız etleri ilave edelim biberlerimizide doğrayıp
ekleyelim tuz, karabiber, kırmızıbiber ve salçayıda koyup üzerine 2 bardak et suyunu
döküp az daha pişirip altını kapatalım.Yağını çektirdiğimiz patlıcanları fırın kabımıza yer
leştirip hazırladığımız etleri patlıcanların üzerine eşit şekilde yayalım iki domateside kesip
üzerlerine yerleştirdikten sonra fırına verip 200 derecede 15-20 dk pişirip sıcak şekilde
servis yapalım. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder