PATLICAN SALATASI
MALZEMELER
1 kg patlıcan
yarım limon
1-2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,pulbiber
üzerinin süsü için 2-3 dal maydanoz
3-4 yemek kaşığı kese yoğurdu
3-4 yemek kaşığı kese yoğurdu
YAPILIŞI
Patlıcanlar mangalda,ocakta yada fırında közlenir.Bıcakla boyuna olacak şekilde ortadan
kesilir ve bir kaşık yardımıyla patlıcanların içleri kolayca çıkarılarak salata yapılacak kaba
konulur,kararmamaları için üzerlerine yaklaşık yarım limon suyu sıkılarak çatalla iyice ezilir
Tuzu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilip sarımsak rendelenir,3-4 kaşık kese yoğurdu
da eklendikten sonra biraz daha ezme işlemine devam edilerek malzemelerin hepsinin birbirine
karışması sağlanır,çatalla salatanın üzeri düzeltilirken yol yol şekil almasıda sağlanmış olur.Son
olarak salatanın üzerine 2 kaşık zeytinyağı gezdirilerek pul biberde dökülür ve maydanoz yap
rakları ile görüntüsü tamamlanır.Önce gözümüze hitap eden salatamız damak zevkimize uygun
muhteşem lezzetiyle midelerimizide şenlendirmeye hazır.Arkadaşım zehra ya ödül kazandıran
bu salatayı mutlaka denemelisiniz.
Not :Eğer kese yoğurdunuz yoksa taze yoğurdu tülbentten süzdürerekte kullanabilirsiniz.
Biz hanımlar için biliyorsunuz çareler tükenmez....
patlıcan salatasın çok severim ellerinze sağlık
YanıtlaSil