>
8 Nisan 2013 Pazartesi

SOĞUK ÇORBA

                            
                                               SOĞUK ÇORBA
                                          Soğuk çorba yöresel bir çorbadır.Tokata ait olan
                                          bu çorbaya bayılacaksınız özellikle sıcak yaz ayları
                                          için ideal bir çorba yapımıda oldukça kolay....
                MALZEMELER
              1 kase haşlanmış yeşil mercimek
              1 su bardağı kadar kesme hamur
              yarım kg kadar yoğurt
              1-2 kaşık tereyağ
              2 diş sarımsak
              1 tatlı kaşığı nane
               YAPILIŞI
              Haşlanmış mercimeği ve kesme hamuru çorbayı servis edeceğimiz
              kasede karıştıralım.Yoğurdu koyu ayran kıvamına getirelim.Ezilmiş
              sarımsakları yoğurda karıştırıp mercimek ve kesme hamurumuzun
              üzerine dökelim.Tuzunu ayarlayalım servis yapacağımız zaman yağı
              tavada kızdırıp naneyi dökelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
              Ölçüyü kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Kesme hamuru
              satın alabileceğiniz gibi kendinizde evde kesebilirsiniz.Ben mantı
              yaptığımda kalan hamurumu hep soğuk çorbanın küçük kareler 
              şeklinde olan hamurunu keserek değerlendirir sonra onları kurutup
              saklarım.Kestiğim kare hamurları sizler için görüntülemiştim.......
              Şöyleki
                
             eğer hamuru kesmek zor gelirse yıldız veya arpa şehriye ilede yapılabilir.
             kolay gelsin.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder