>
31 Mayıs 2013 Cuma

SODALI BÖREK

                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                  
SODALI BÖREK
Su böreği tadında,kolay ve lezzetli bir börek, maksimum 10 dakikada 
hazırlayıp fırına verebilir,yorulmadan,strese girmeden yaptığınız bu böreği
misafirlerinizin beğeneceğinden şüpheniz olmadan ikram edebilirsiniz.........

MALZEMELER
1 kg yufka
yarım kg lor,çökelek veya peynir
2 şişe soda
3 yumurta 
 1 su bardağı sıvıyağ
yufkaları ıslatmak için biraz su
YAPILIŞI
Fırın tepsisini çok az yağlayıp yufkayı kırışık şekilde yerleştirelim.Yufkanın üzerine elimizi
suya batırarak hafif hafif kuru yufkayı ıslatır gibi suyu serpiştirelim,ikinci yufkayıda aynı şe
kilde serip aynı işlemi yapalım,1 kg yufka genelde 5 tane oluyor onun için yarın yufkayı da
tepsiye serip hafif ısladıktan sonra içimizi eşit şekilde yayalım ve kalan yufkaları da aynı şe
kilde tepsiye yerleştirip bitirelim ve bıçakla böreğimizi dilimleyelim.Büyükçe bir kaseye yu
murtaları kırıp yağı ve sodaları ilave edelim ve çatalla çırparak böreğimizin üzerine gezdire
lim ve karışımı çekmesi için en az 15-20 dakika bekleyip 200 derece fırında üzeri kızarana
kadar pişirelim,böreğimizi sıcak sıcak yiyebileceğimiz gibi ılındıktan sonra kapaklı bir kaba
koyup buzdolabına kaldırabilir sabah kahvaltılarına çıkarıp teflon tavada ısıtarak yeni yapıl
mış gibi sıcacık ve çıtır çıtır bir şekilde ikram edip yiyebiliriz. AFİYET OLSUN
not:yumurtalarınız büyükse iki tanede kullanabilirsiniz,denediğiniz tüm tariflerim için yorum
larınızı bekliyorum.Sevgiler....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder