>
3 Haziran 2013 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


                                                                                                       
Ben bir kurabiye sever olarak yine güzel,ağızda dağılan ve geç bayatlayan bir tarifi paylaşıyorum
sizlerle.hindistan cevizli kurabiyenin tarifi tüm kurabiye sevenlere,güzel tatları keşfetmek ve ikram
   etmekten mutlu olanlara,geliyor.....

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER

250 gr tereyağ veya margarin
2 yumurta(sarısı içine,akı dışına olacak)
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzeri için hindistan cevizi
içi için(isteğe bağlı) ceviz ve kuru üzüm

YAPILIŞI
Yumurtanın akı hariç tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
eğer arzu ederseniz içine ceviz içi ve kuru üzüm veya sadece ceviz içi koyabilirsiniz.Hiç bir şey
koymadan da yapabilirsiniz ben her üç şekilde de değerlendiriyorum bu tarifi zevkinize kalmış 
yapmış olduğumuz hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayarak kurabiye şekli 
vererek önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp 200 derecede üzeri pembeleşene kadar
pişirelim ve soğuduktan sonra servis tabağımıza alarak ikram etmek üzere hazırlayalım.
......AFİYET OLSUN.......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder