İNCİR UYUTMASI
incir bizim evde çok sevilen meyvelerdendir,o yüzden çok kullanırım.Taze incirin
reçeli ile samsunda tanışmıştık,biz sevip yiyince anneciğim de artık kahvaltımızdan
eksik etmedi,o alışkanlık sürüyor tabi bende çocuklarıma aşıladım galiba incir mev
simi gelince,beklentiler bakışlara yansıyor,inşaAllah reçelini de yapınca paylaşacağım
bir de incir dolması tarifim var ki ağızlara şenlik onun tarifinide vericem tabii ilerleyen
günlerde,bugün vereceğim tarifte ilginizi çekecek diye umuyorum ilginç ve oldukça da
değişik bir tatlı buyrun tarife geçelim......
MALZEMELER 4 kişilik
4 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
İncirlerin üzerine sıcak su dökerek bir saat kadar
yumuşaması için beklettikten sonra incirleri küçük
yumuşaması için beklettikten sonra incirleri küçük
küçük doğrayalım .Diğer tarafta kaynatmış olduğu
muz sütümüzden bir bardak alıp incirlerimizin üzeri
ne gezdirelim elle veya kaşığın tersi ile iyice ezelim
muz sütümüzden bir bardak alıp incirlerimizin üzeri
ne gezdirelim elle veya kaşığın tersi ile iyice ezelim
ve şekerle birlikte kalan sütün içine dökerek çırpıcı
ile 2-3 dakika kadar karıştıralım.ve küçük kaselere
ile 2-3 dakika kadar karıştıralım.ve küçük kaselere
paylaştırıp kaselerin üzerine bir tabak kapatalım
üzerine havlu veya bir bezle örterek incirleri uyuma
ya bırakalım yaklaşık 2 saat sonra üzerini açarak tatlımızı uyandıralım,muhallebi kıvamında olan tatlımızı
soğuması için dolaba kaldıralım soğuyan tatlımızı servis yaparken üzerine ceviz,fındık veya fıstık serperek
ikram edelim. Afiyet olsun
üzerine havlu veya bir bezle örterek incirleri uyuma
ya bırakalım yaklaşık 2 saat sonra üzerini açarak tatlımızı uyandıralım,muhallebi kıvamında olan tatlımızı
soğuması için dolaba kaldıralım soğuyan tatlımızı servis yaparken üzerine ceviz,fındık veya fıstık serperek
ikram edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder