>
5 Haziran 2013 Çarşamba

SİMİT



SİMİT

MALZEMELER
200 gr Tereyağı veya margarin
2 yumurta (sarısı içi ,akı dışı için)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4-4.5 bardak un
üzeri için susam

YAPILIŞI
Yumurta beyazı hariç tüm malzemeler karıştırılır,yalnız unun 4 bardaktan sonrası yavaş yavaş ilave
edilerek kıvamı sağlanmalı,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra küçük parça
lar kopartılıp simit şekli verilir önce yumurta akına sonra susama batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir
200 derece fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir.Simitlerimiz servise hazır artık afiyetle
yiyebilir ve ikram edebiliriz.Son bir öneri sirke yoksa limon suyuda kullanabilirsiniz.Ayrıca 1 çay kaşığı
mahlep ilave ederek değişik bir aromada elde edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN .....

1 yorum: