KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
Değişik lezzetler arayan tüm dostlarıma denemelerini tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
- 20 Tane kabak çiçeği
- 1 domates
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 150 gr kıyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- yarım kaşığı nane
- Tuz,karabiber
- 2 kaşık zeytinyağı.su
- 2 kaşık zeytinyağında küçük küçük doğradığımız soğanı hafif kavurup,pirinci ve kıymayı ekleyip çevirelim.
- domatesi rendeleyip ekleyelim,salçayı baharatları ve tuzunu da ayarlayıp yarım çay bardağı sıcak su döküp kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu çektirelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Kabak çiçeklerinin içindeki tohum kısmını dikkatlice temizleyip içi su dolu bir kaba koyup 10 dakika bekletip süzelim. Bu işlemi iki kez yaparak iyice temizlendiğinden emin olalım.
- Hazırlayıp soğuttuğumuz harcımızı kabak çiçeklerinin içine dolduralım ve ağızlarını nazikçe kapatarak tencereye dizelim.
- 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı salça,az tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edip karıştıralım ve kabak çiçeği dolmalarımızın üzerine dökelim.Kapağını kapatıp çok kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirelim altını kapatıp hemen servis yapmak üzere sofraya getirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder