>
6 Temmuz 2013 Cumartesi

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI



KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI 
Değişik lezzetler arayan tüm dostlarıma denemelerini tavsiye ediyorum.

                     MALZEMELER
  • 20 Tane kabak çiçeği
  • 1 domates
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
  • 1 soğan 
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 150 gr kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • yarım kaşığı nane
  • Tuz,karabiber
  • 2 kaşık zeytinyağı.su
                   YAPILIŞI
  • 2 kaşık zeytinyağında küçük küçük doğradığımız soğanı hafif kavurup,pirinci ve kıymayı ekleyip çevirelim.
  •  domatesi rendeleyip ekleyelim,salçayı baharatları ve tuzunu da ayarlayıp yarım çay bardağı sıcak su döküp kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu çektirelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Kabak çiçeklerinin içindeki tohum kısmını dikkatlice temizleyip içi su dolu bir kaba koyup 10 dakika bekletip süzelim. Bu işlemi iki kez yaparak iyice temizlendiğinden emin olalım.
  • Hazırlayıp soğuttuğumuz harcımızı kabak çiçeklerinin içine dolduralım ve ağızlarını nazikçe kapatarak tencereye dizelim.
  • 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı salça,az tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edip karıştıralım ve kabak çiçeği dolmalarımızın üzerine dökelim.Kapağını kapatıp çok kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirelim altını kapatıp hemen servis yapmak üzere sofraya getirelim.
                                                                                                  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder