>
24 Temmuz 2013 Çarşamba

PATATESLİ KEK


PATATESLİ KEK

Patatesli kek bizim evin favori keklerindendir.Yaptığım zaman iki günden fazla sürmez hemen tüketilir.
Kahvaltıya,ikindi çayına,akşam çayının yanında şimdi birde sahur var,  her durumda patatesli kekimiz
severek yeniyor.O yüzden bugün sizlerle Patatesli kekimin tarifini paylaşmak istedim ki sizler yapın ve
inşaAllah bizim gibi beğenerek yiyin şimdiden afiyet şifa olsun.....


            MALZEMELER

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kadar çökelek veya peynir rendesi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 3-4 adet taze soğan veya 1 orta boy kurusoğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Tuz,karabiber,kırmızı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
            YAPILIŞI
  •      Yumurtayı,sıvıyağı,yoğurdu iyice çırparak karıştıralım.
  •       Tüm malzemeleri küçük küçük keserek hazırlayıp karıştıralım.
  •        Çökeleği ve baharatları ilave edelim.
  •        kabartma tozunu ve ununu da ekleyip iyice karışmalarını sağlayalım.
  •        Yağlanmış kek kalıbına veya dikdötgen borcam tepsiye döküp 200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip biraz ılındıktan sonra servis yapalım....

1 yorum:

  1. Merhabalar, içerisinde dereotu olur da yenmez mi hiç. Mis gibi de kokar pişerken. Ellerinize sağlık. Çayın yanında harika olacak bir tarif.

    YanıtlaSil