>
24 Eylül 2013 Salı

TAZE FASULYELİ BULGUR PİLAVI

TAZE FASULYELİ BULGUR PİLAVI
Merhaba sevgili sayfa dostlarım,bugün sizlerle paylaşacağım tarif taze fasulyeli bulgur pilavı
Bizim evde daha çok içine değişik garnitürlerle zenginleştirilmiş pilavlar seviliyor.O yüzden
benimde hem sağlıklı olması açısından hem görüntü güzelliğinden ve tabii lezzeti artırıyor oluşu
bakımından tercih sebebim oluyor. Bu tür pilav tariflerimi siz sevgili dostlarımlada paylaşmak ta
benim için ayrı bir mutluluk,umarım sizlerde beğenirsiniz.Sevgiler.........

    MALZEMELER

  • 1.5 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy kurusoğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  YAPILIŞI
  •   Pilavı yapacağımız tencereye yağı ve küp küp doğradığımız soğanları koyup soğanlar karamelize olana kadar soteliyoruz.
  •   Rendelediğimiz domatesleri ilave edip 2-3 dakika çeviriyoruz.
  •   Küçük küçük doğradığımız taze fasulyeleri ekleyip biraz tuz ve yarım çay bardağı sıcak su gezdirip tecereninin kapağını kapatıyoruz,ocağın da altını iyice kısıyoruz.Ve fasulyelerin biraz pişmesini sağlıyoruz.
  •   Yıkayıp süzdürdüğümüz bulgurları da ilave ediyoruz ve 2.5 su bardağı sıcak suyumuzu(varsa et veya tavuk suyuda olabilir) ekleyip tuz kıvamını ayarlıyoruz ve altını hafif kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak servis yapmak üzere soframızda yerini alan pilavımızı afiyetle yenilmesi için tabaklara payediyoruz.           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder