>
19 Kasım 2013 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI


                                                      DÜĞÜN ÇORBASI


                    MALZEMELER
  • 300 gr kuzu gerdan veya dana eti
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 yumurta 
  • yarım limon
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
  • tuz,defne yaprağı, 5-6 adet tane karabiber
  • üzeri için:Tereyağ,toz kırmızı biber veya pul biber  
                 YAPILIŞI
  •  Öncelikle etimizi yıkayıp tencereye alıyoruz,1 adet kurusoğanı dörde bölüp ekliyoruz,defne yaprağı tuz ve tane karabiber de ilave edip etler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1.5 lt su ile haşlıyoruz.  
  • Çorbamızı yapacağımız tenceremize etlerimizi haşladığımız suyumuzu süzüyoruz.etlerini elimizle didiyoruz.Ve tekrar et suyumuzla buluşturuyoruz.Ocağı açıp kaynatıyoruz.
  • Terbiyesi için un,yoğurt,yumurta,limon suyunu iyice çırparak hazırlıyoruz.Ocakta kaynamakta olan çorbamızın suyundan alarak çorbamızın terbiyesine ilave ederek ılınmasını sağlıyoruz.Terbiyemizi yavaş yavaş dökerek ve sürekli karıştırarak çorbamıza döküyoruz.
  • Eğer arzu ediyorsak 1 su bardağı nohutu ekliyoruz ki nohutu seviyorsanız ekleyin derim ben sevdiğim için ekledim, tuzunu da kontrol edip ayarlıyoruz. kıvamı koyu ise sıcak su ile açabiliriz.
  • Çorbamız piştikten sonra tereyağını eritip toz kırmızı biber veya pul biber ilave edip servis esnasında çorbamızın üzerine gezdirerek ikram ediyoruz. Harika bir çorba,şifa deposu, yapıp içecek olan tüm dostlara afiyet şifalar olsun efendim....     

                 
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder