>
12 Kasım 2013 Salı

KATIKLI DOLMA


                                                      KATIKLI DOLMA

                Merhaba,bugün size kabağı sevdirecek bir tarif olan katıklı dolma ile tanıştırmak istiyorum.
          Tabii eğer daha önce tanışmamışsanız :) Bazı sebzeler herkesin beğenerek yemesi açısından risk
          gurubuna giriyorlar,bence kabakta onlardan biri,fakat değişik sunumlarla damak zevkimize hitap 
          edecek tadı yakalamak hiçte zor değil.Yaptığım kabak çorbası,katıklı dolma ve mücver kabağı
          sevmeyenlere bile sevdirdiler :))) 
                Katıklı dolmayı ilk öce Aydın da oturduğum zaman komşum olan Diyarbakırlı bir ablamda 
          tatmış ve çok beğenmiştim.Fakat yıllar sonra katıklı dolmanın aslında bir Bitlis yemeği olduğunu 
          öğrendim. Türkiyem güzel memleketimin her ili ve her lezzeti bir harika... 
                 Artık tarifi yazalım ;
        
               MALZEMELER
  •   4-5 adet kabak
  •   250-300 gr kadar dana kıyma
  •   1 adet kuru soğan
  •   1 yemek kaşığı salça
  •   1 küçük çay bardağından 2 parmak eksik  ince bulgur 
  •   1 yemek kaşığı reyhan
  •   Karabiber,kırmızı biber,tuz
             ÜZERİ İÇİN
  •    1 Kase yoğurt
  •    1-2 diş sarımsak
  •    1 çorba kaşığı tereyağı
  •    1 çorba kaşığı zeytinyağı
                YAPILIŞI
  •   Kabakları 3 cm eninde dilimler halinde doğrayalım ve iç kısımlarını oyalım.
  •   Bir kapta kıymayı,incecik doğranmış soğanı,bulguru ,tuzu baharatları ve reyhanı karıştıralım.Bu dolmaya tadını veren  ve olmazsazı olmaz baharatı reyhandır.Muhteşem bir lezzet katıyor. 
  •    Karışımı kabakların boşluklarına dolduralım bulgur pişerken şiştiği için çok sıkı doldurmayalım ve tencereye dizelim.
  •    Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edelim.Biraz tuz serpelim,1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim ve üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatalım. 
  •    Ağır ateşte 25 dakika pişirelim.
  •    Servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt  ve kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapalım.
                                                                                               Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder