>
5 Temmuz 2015 Pazar

TALAŞ BÖREĞİ

   
                                                           TALAŞ BÖREĞİ

                     MALZEMELER

                  HAMURU İÇİN
  •  50 gr tereyağ
  •  3-3.5 su bardağı un
  •  2 yumurta sarısı
  •  1 su bardağı ılık su 
  •  tuz
  • 150 gr tereyağı ( açılan hamurları yağlamak için )
                  İÇİ İÇİN MALZEMELER
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  •  1 orta boy kuru soğan
  •  1 adet kapya biber
  •  1 adet küp küp doğranıp haşlanmış patates
  •  baharat,tuz
               YAPILIŞI
  • öncelikle tüm malzemeleri karıştırarak hamuru hazırlayıp üzerini örtün dinlensin.
  • tencereye etleri koyup üzerini geçecek kadar su ilave edin kapağı kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
  • etlerin üzerine 1-2 kaşık zeytinyağ ekleyip piyazlık doğranan kuru soğanıda ilave edip arada karıştırarak soğanları soteleyin,doğrayıp hazırlamış olduğunuz patatesleri ve biberleri ekleyip ocağı çok kısık konuma getirerek patateslerin yumuşamasını sağlayın.(dilerseniz patatesleri haşlayarakta ilave edebilirsiniz)
  • tuzunu,kırmızıbiberi,karabiberi ekleyip enson haşlanmış bezelyeleride ilave edip ocağı kapatın,soğusun.
  • hamuru 17 eşit parçaya bölüp her parçayı tabak büyüklüğünde açarak yumuşamış tereyağını elinizle sürerek yağlayın ve gözleme şeklinde kapatın.Dolapta 15-20 dk bekletin.
  • Beklettiğiniz yağlı hamurları tezgahın üzerine alarak merdane ile hafif açın içini koyup bohça gibi kapatarak tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk 200 derece fırında pişirin.                                ...... Afiyet Olsun........


1 yorum:

  1. Talaş böreğine bayılırım. Ellerinize sağlık. Çayın yanında nefis olur. Tarifini deneyeceğim mutlaka.

    YanıtlaSil