>
23 Haziran 2015 Salı

ISPANAK ÇORBASI

             
                                            ISPANAK ÇORBASI
                Ispanağın çorbası da olur mu  demeyin, olur ki hemde nefis nefis,bu tarifimi denemenizi öneriyorum.Biz çok severek içiyoruz üzerine serpilen kavrulmuş susam ve pul biberin görselliğe kattığı şıklığın yanında harika bir aroması var ve lezzetini  ikiye katlıyor deneyin hak vereceksiniz.....

            MALZEMELER
  • 250-300 gr ıspanak
  • 1 tane kurusoğan
  • 2 diş sarmisak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane tavuk bulyon 
  • tuz,karabiber,kırmızı pul biber
  • susam (servis yaparken kullanılacak)
  • yeteri kadar sıcak su 
           YAPILIŞI
  • Çorbayı yapacağımız tenceremize önce 2 kaşık zeytinyağını ve küçük küçük doğradığımız soğanları alıp soteliyoruz sarımsaklarıda incecik kıyıp ilave ediyoruz ve biraz çevirip iyice yıkayıp 3-5 parçaya bölerek hazırladığ
ımız ıspanaklarımızı ekliyoruz.
  • Ispanaklar sönünce 5 bardak kadar sıcak suyumuzu varsa tavuksuyunu yoksa 1 tablet tavuk bulyon atıp 10-15 dk kadar kaynatıyoruz.
  • Başka bir tavada tereyağını eritip unumuzu hafif koyu renkli olacak kadar kavuruyoruz.Ispanakları pişirdiğimiz tencereye ekleyip hepsini el blendırından geçiriyoruz,karabiber ve tuz ilave edip nohutlarıda ekliyoruz.Ocağa alıp bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.
  • Çorbamızı servis yaparken tavada yağsız şekilde kavurduğumuz susamımızdan ve kırmızı pul biberden servis kaselerimize aldığımız çorbamızın üzerlerine serpip ikram ediyoruz.
                                                                         AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder