EL AÇMASI MİLFÖY POĞAÇA
MALZEMELER
- 8 kaşık yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- 4-5 bardak un (yavaş yavaş ekleyerek ayarlanmalı)
- aralarına sürmek için 3 kaşık eritilmiş tereyağı
- içi için: 250-300 gr kadar lor,maydanoz
YAPILIŞI
- Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamur 8 eşit parçaya bölünerek her parça açılabildiği kadar açılır
- Açılan her parçanın üzerine erittiğimiz tereyağı sürülerek açılan ve yağlanan bezelerin hepsi üst üste konulur,ve bohça gibi katlanarak buzdolabında 15 dakika bekletilir.
- Dolaptan çıkartılarak tekrar tezgahın üzerine alınır ve merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında olacak şekilde kare halinde inceltilir.
- Hamur eşit şekilde karelere bölünerek iç malzeme konulur ve üçgen şeklinde kapatılır.
- Fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecede 30-35 dakika kadar pişirilir.
- Veeee Afiyetle çıtır çıtır yenir. KOLAY GELSİN - AFİYET ŞİFA OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder