>
1 Şubat 2014 Cumartesi

EL AÇMASI MİLFÖY POĞAÇA

 
                                                 EL AÇMASI MİLFÖY POĞAÇA
         
              MALZEMELER
  • 8 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • 4-5 bardak un (yavaş yavaş ekleyerek ayarlanmalı)
  • aralarına sürmek için 3 kaşık eritilmiş tereyağı
  • içi için: 250-300 gr kadar lor,maydanoz 

               YAPILIŞI
  • Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Hamur 8 eşit parçaya bölünerek her parça açılabildiği kadar açılır
  • Açılan her parçanın üzerine erittiğimiz tereyağı sürülerek açılan ve yağlanan bezelerin hepsi üst üste konulur,ve bohça gibi katlanarak buzdolabında 15 dakika bekletilir.
  • Dolaptan çıkartılarak tekrar tezgahın üzerine alınır ve merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında olacak şekilde kare halinde inceltilir.
  • Hamur eşit şekilde karelere bölünerek iç malzeme konulur ve üçgen şeklinde kapatılır.
  • Fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecede 30-35 dakika kadar pişirilir.
  • Veeee Afiyetle çıtır çıtır yenir.                KOLAY GELSİN - AFİYET ŞİFA OLSUN
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder