>
24 Nisan 2014 Perşembe

KARAMELLİ KURU İNCİRLİ KEK




                                             KARAMELLİ KURU İNCİRLİ KEK


                İNCİR Ennn bi sevdiğim...
                Nasıl sevilmez ki,Rabbimin üzerine yemin ettiklerinden (Tin suresi 95/1)
                Her bir yere yakışıyor,
                Reçeli,kurabiyesi,tatlısı,keki......
                Yaş meyveside kurusuda ayrı güzel,
                Bugün mutfağımda kurusunu kullanarak kekini yaptım.
                İncirli karamel şuruplu kekim nefis oldu.
                İkram ettiğim herkes tarafından çok beğenildi.
                Siz de yapmak isterseniz tarifi şöyle..... 

           MALZEMELER

          Keki için

  •  2 adet yumurta
  •  1 çay bardağı şeker
  •  1 çay bardağı süt
  •  1 çay bardağından az eksik sıvıyağ
  •  1 su bardağı un
  •  1 kabartma tozu
           Muhallebisi için
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
        Tabanı için
  • 250-300 gr kadar kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz içi
        Karamel şurup için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • çeyrek limonun suyu
         YAPILIŞI
  • Kek için yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım ve sıvıyağı,sütü,un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Kek hamurumuzu küçük yuvarlak borcam ebatında bir tepsiye döküp 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.Soğuyunca keki çıkarıp tepsiyi yıkayıp tekrar kullanmak üzere hazır bekletelim.
  • Bu arada incirleri sıcak suyun içerisinde 15-20 dakika bekletip çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
  • Karamel için toz şekeri küçük bir tava yada tencerede kısık ateşte eritin.Şeker erirken pembeleşiyor hemen üzerine 2 su bardağı soğuk suyu döküp kaynatarak şekerin erimesini sağlayın.Limonuda sıkıp altını kapatın
  • Küçük doğranmış incirleri karamel şurubun içine atarak bir kaç kez karıştırıp çıkarın ve cevizi ekleyip incir ceviz karışımını keki pişirip çıkardığınız tepsinin dibine yayın. 
  • Muhallebiyi tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim ocaktan alıp tereyağını ekleyerek mikserle yoksa çatalla çırparak muhallebiye yedirelim ve bekletmeden inci ceviz karışımının üzerin tepsiye döküp yayalım.
  • Önceden pişirdiğimiz kekimizide hemen muhallebinin üzerine yerleştirip hafif bastıralım.
  • Hazırlamış olduğumuz karamel şurubumuz kürdanla birçok yerinden deldiğimiz kekimizin üzerine dökerek kekin şurubu çekmesini sağlayalım.
  • Bu şekilde dolapta en az 2 saat beklatelim servis yapmadan önce uygun bir tepsiye veya kekimizin ebatına uygun bir tabağa ters çevirelim.
  • Dilimleyip servis yapalım.
                                                                           Afiyet olsun....

  
            


       


           

9 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum selda hanımcım.

    YanıtlaSil
  3. harika bir kek olmuş.görüntü herşeyi anlatıyor bence.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler sevgili mutfagabuyrun arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık kek çok güzel görünüyor... hayırlı Cumalar dilerim..
    Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim bu güzel tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ediyorum hanifecim,mutlaka bloğuna ziyarete gelicem,sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ediyorum Semacım bencede mutlaka denemelisin beğeneceğinden eminim,tadı da enaz görüntü kadar nefis,sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ediyorum Semacım bencede mutlaka denemelisin beğeneceğinden eminim,tadı da enaz görüntü kadar nefis,sevgiler.

    YanıtlaSil