>
19 Nisan 2014 Cumartesi

PATATES ÇORBASI


                                                            PATATES ÇORBASI
     
                       Çorbalar sofralarımızın adeta olmazsa olmazlarıdır.
                       Ana yemeğimizden önce içimizi  ısıtan ve mis gibi kokan çorbalarımız.
                       Önce sunumu ile gözlere hitap eder,ardından nefis tatlarıyla damaklarımıza ve midelerimize
                       Biz maharetli hanımlarının ellerinde çeşitlendikçe çeşitlenir.
                       Çorbasını yapmadığımız sebze hemen hemen yok gibidir.
                       Bende değişik tarifler denemeyi ve mutfağıma farklı lezzetler kazandırmayı sevenlerdenim.
                       Hele birde bu lezzetler damak zevkimize uyarsa ve aile fertleri benimserse ne mutlu 
                       Yapılacak son birşey kalıyor geriye oda sizlerle paylaşmak,işte bu da ayrı bir güzellik...
                       Paylaşmak,berekettir paylaşmak mutluluk,paylaştıkça çoğalır her ne varsa insanda
                       Öyleyse paylaşalım, bu bir çorba tarifi olsa da  :)))))

                PATATES ÇORBASI

                MALZEMELER
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağ
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 adet kurusoğan
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 tablet bizim mutfak tavuk bulyon
  • 10 bardak su
            YAPILIŞI
  • Soğan çok incecik doğranır yağ ile hafif pembe kavrulur.Un katılır biraz daha kavrulur.
  • Rendelenmiş patates, su ve bulyon konur  10 dakika kadar pişirilir.
  • Blenderden veya süzgeçten geçirilir.Tuzu ayarlanır.
  • Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp bir taşım daha kaynatılır ateşten alınır.
  • Servis yaparken kaselerin üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
  • İstenirse bayat ekmekler küp küp doğranarak yağda kızartılır ve çorba ile servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder