>
1 Ağustos 2014 Cuma

ELMALI TIRTIL KURABİYE

      
                                                 ELMALI TIRTIL KURABİYE


                     MALZEMELER
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3.5-4 su bardağı kadar un
              İÇ MALZEMESİ
  • 6 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
              ÜZERİ İÇİN
  •  1 su bardağı pudraşekeri
  •  1 paket vanilya (isteğe bağlı)
               YAPILIŞI
  •  Öncelikle iç malzeme için elmaları soyup rendeleyelim,bir tavada üzerine şekerinide ilave ederek elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim en son tarçını ve ceviz içini ilave ederek ocağı kapatalım ve içimizin soğuması için bekletelim.
  • Hamurumuzu hazırlamak için öncelikle un hariç diğer malzemeleri iyice karıştıralım ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • hamurdan cevizden büyük parçalar alarak yuvarlak açalım uç kısmına iç harçtan koyup bir sefer rulo şeklinde saralım kalan kısmını bıçakla keserek dört beş şerit oluşturalım ve sonuna kadar ruloyu devam ettirelim en son elinizle her iki ucu ortada buluşturur gibi ay şekli vererek tepsiye dizelim.
  • 180 derecede üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • fırından çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

               
      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder