>
13 Ağustos 2014 Çarşamba

ELMAS KURABİYE


                                          ELMAS KURABİYE

                        MALZEMELER
     
  • 250 gr margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker (kurabiyelerin dışına bulamak için)
  • Nutella piştikten sonra kurabiyelerin üzerine koymak için
  • Nutella yerine puding  pişirilip kullanılabilir.
          YAPILIŞI
  •     Öncelikle tereyağı,pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  •     Un haricindeki diğer malzemelerde eklenir ve un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.Toz şekere bulanarak yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Kurabiyelerin ortalarına parmakla bastırılarak çukur oluşturulur.
  • Önceden ısıtılmış 175  derecelik fırında 20 dk pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur kısımlarına nutella veya puding koyarak servis yapılır.
  • Afiyet şifa olsun...... 

1 yorum: