>
21 Haziran 2015 Pazar

PERDE PİLAVI



                              PERDE PİLAVI   
                 Misafir ağırlamak bizler için zevktir,onlar için daha bir ozenir lezzetli  ve şık sunumlar yapmak isteriz.Koşuşturup yorulmalarımızın ödülü ise yüzlerdeki memnuniyet ve tebessümlerdir.
Güzel Yurdumuz birçok muhteşem lezzete sahip.Onlardan sadece birisi olan Perde Pilavı  hem şahane görüntüsü ile hemde harika lezzeti ile misafirlerimizin yüzünü güldürecek, damaklarını şenlendirecek, bizlerinde yüzünü ağartıp haklı bir gurur yaşatacak lezzet klasiklerimizdendir.
Özellikle Ramazan sofralarımıza çok yakışacak bu şahane pilavı yapmanızı şidddetle tavsiye ederim.
Sizlerde benim gibi önce göze sonrada mideye hitap eden lezzetler sunmayı seviyorsanız işte tam size göre olan Perde Pilavımın tarifi  şöyle ........

PERDE PİLAVI 
2.5 su bardağı pirinç
2.5 yemek kaşığı tereyağı 
2-3 çorba kaşığı çam fıstığı 
2-3 çorba kaşığı kuş üzümü 
3 çorba kaşığı kabuğu sıcak suda bekletilerek çıkarılmış badem
500 gr Tavuk göğsü (haşlanmış )
3 bardak Tavuk suyu
karabiber,kırmızıbiber,tuz
Hamuru için
100gr tereyağı,3 yemek sıvıyağ,1yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta 2.5-3 su bardağı un,tuz.
YAPILIŞI
1-Pirinç yıkanır,ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır .
2-Badem ve fistik yağda pembelestirilip alinir.Aynı yağda süzülmüş pirinç biraz birkaç kez çevrilip sıcak tavuk suyu eklenir,pişirilir kapak acilmadan20 dk demenir.Sonra pirinçler ezilmeden karistirilır.
3-Kavrulmuş fistik,badem kuş üzümü küçük parcalara ayrılmış tavuk eti tuz karabiber,kırmızı biber ilave edilir.
Hamurun yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılır hamur yoğrularak hamur hazırlanır.2-3 mm kalınlıkta acilir.yağlanan kalıba yerleştirilir.Hamur kenarlardan sarktırılır.
Hazırlanan iç pilav üzerine boşaltılır.Sarkan memurlar üzerine kapatılır veya üzeri için ayrıca açılan hamur yerleştirilir kenarları bastırılarak iyice kapanması sağlanır.180 derece fırında kızartılıp servis tabağına ters çevrilip sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet Olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder