EV YAPIMI LİMONATA
İnsanın kendi eliyle yaptığı,içinde ne olduğundan
emin olarak tükettiği yiyecek ve içeceklerin keyfi bir başka.
Tabii sevdiklerine gönül rahatlığı ile ikram etmek
başka bir mutluluk, tarifi yok.
Ben uzun süredir limonatamı kendim yapıyorum
Sizlerle paylaşmak bu güne kısmet oldu.
Bayramda da tatlının yanında süper bir ikram olur,
Üstelik sadece 1 limon ve 1portakaldan 3 litre limonata elde
ediyoruz.Kısacası pratik,ekonomik ve leziz...
MALZEMELERİ
1 Limon
1 portakal
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1,5 su bardaģı toz şeker
3 litre şu
YAPILIŞI
Öncelikle limon ve portakalı buzluğa koyup 5-6 saat kadar donması için bekliyoruz.(bu işlemi kabuklarını açıldığını almak için yapıyoruz.)
Limonatayı yapmaya başlamadan önce dolaptan çıkarıp 10-15 dakika kadar dışarda bekletip bıçakla edebileceğimiz kıvama gelmesini sağlıyoruz çok yumuşamasın sert fakat kesilebilir olmalı..
Limon ve portakalı küçük ķüçük kesip rondoya koyuyoruz üźerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekliyoruz ve hepsini birlikte rondodan geçiriyoruz.
Büyükçe bir tencereye alıp 3 litre su ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edip 15 -20 dakika bekleyerek özleşmesini sağlıyoruz.Rondodan geçirme aşamasında 1 bardak su ilave edebilirsiniz daha rahat geçirmek için.
Son olarak temiz bir tülbentten veya ince bir süzgeçten süzerek şişelere doldurup soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
Veee çıkarıp soğuk soğuk içiyoruz.
Tariflerimi yaptığınızda beni de etiketleyerek paylaşır fikirlerinizide yorum olarak bırakırsanız çok mutlu olurum değerli sayfa dostlarım..
Afiyet şifa olsun Sevgiler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder