>
19 Eylül 2015 Cumartesi

LİMONATA

 

                        EV  YAPIMI    LİMONATA       

                      İnsanın kendi eliyle yaptığı,içinde ne olduğundan 
       emin olarak tükettiği yiyecek ve içeceklerin keyfi bir başka.
                     Tabii sevdiklerine gönül rahatlığı ile ikram etmek 
       başka bir mutluluk, tarifi yok.
                     Ben uzun süredir limonatamı kendim yapıyorum 
       Sizlerle paylaşmak bu güne kısmet oldu.
                     Bayramda da tatlının yanında süper bir ikram olur,
       Üstelik sadece 1 limon ve 1portakaldan 3 litre limonata elde
       ediyoruz.Kısacası pratik,ekonomik ve leziz...
                      

                MALZEMELERİ 
       1 Limon
       1 portakal
       1 tatlı kaşığı limon tuzu
       1,5 su  bardaģı toz şeker 
       3 litre şu 

                 YAPILIŞI

  Öncelikle limon ve portakalı buzluğa koyup 5-6 saat kadar donması için bekliyoruz.(bu işlemi kabuklarını açıldığını almak için yapıyoruz.)
  Limonatayı  yapmaya başlamadan önce dolaptan çıkarıp 10-15 dakika kadar dışarda  bekletip bıçakla edebileceğimiz kıvama gelmesini sağlıyoruz çok yumuşamasın sert fakat  kesilebilir olmalı..   
Limon ve portakalı küçük  ķüçük kesip rondoya koyuyoruz üźerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekliyoruz ve hepsini birlikte rondodan geçiriyoruz.
Büyükçe bir tencereye alıp 3 litre su  ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edip 15 -20 dakika bekleyerek özleşmesini sağlıyoruz.Rondodan geçirme aşamasında 1 bardak su ilave edebilirsiniz daha rahat geçirmek için.
Son olarak temiz bir tülbentten veya ince bir süzgeçten süzerek  şişelere  doldurup soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
 Veee çıkarıp soğuk  soğuk içiyoruz.
Tariflerimi yaptığınızda beni de etiketleyerek paylaşır fikirlerinizide yorum olarak bırakırsanız çok mutlu olurum değerli sayfa dostlarım..
Afiyet şifa olsun Sevgiler.

       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder