>
31 Ağustos 2016 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KADAYIF


           MUHALLEBİLİ KADAYIF

           Merhabalar ..
           Bugün sizlere dondurma tadındaki muhallebisi,çıtır çıtır kavrulmuş  kadayıfı ve  hafif oluşu sebebiyle severek tüketilebilen ve nefis bir tatlı olan muhallebili kadayıf tatlısının tarifini paylaşıcam.Bu tatlıyı şimdiye kadar yapıp tatmadıysanız mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum eminim beğeneceksiniz.Biz kadayıfların ağzımızda çıtırdamasından memnunuz ama siz kadayıflar çok çıtır olmasın biraz yumuşasın isterseniz bir gün öncesinden hazırlayıp ertesi gün servise sunabilirsiniz
           Kadayiflı  muhallebili tatlimızı  bu şekilde kaselerde değilde kelepçeli kek kalıbında  yaparak dilimleyip kek şeklinde de  servis edebilirsiniz.O şekilde de şık oluyor.Bizim ev halkı hem kadayıfı hemde sütlü tatlıları çok sevdikleri için ikisi bir arada olan  bu tatlıya bayılıyorlar..
           Sizler de henüz denemediyseniz eğer,en kısa zamanda yapın eşe dosta ikram edin diye tarif gelsin o zaman :)

MALZEMELER
  • 250 gr kadayıf
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 
  • 5 yemek kaşığı şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti
YAPILIŞI
  • Öncelikle kadayıflar ya mutfak makasıyla kesilerek küçültülür yada dondurucuda dondurularak elle küçük parçalara ayrılır.Bir başka alternatif de bir gün açıkta bekletilerek kuruması sağlanır ve yine elle küçük paraçalara ayrılarak hazırlanır.
  • Tereyağ tencereye alınarak eritilir kadayıflar eklenerek  kadar kavrulur.
  • Kadayıflar sertleşince şeker ilave edilerek kadayıflar kızarıncaya kadar kavrulur.( bu aşamada istemezseniz şeker koymayabilirsiniz,tercih sizin,ben kullandım.)
  • Cevizin yarısı eklenerek ocaktan alınır
  • Kreması için tencereye un,şeker,nişasta ve süt konularak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilerek ocak kapatılır vanilya ilave edilip karıştırılır ve ılınıncaya kadar bekletilir.
  • Kremamız ılındığında toz kremşanti eklenerek mikserle çırpılır.
  • Kaselerin altına iki yemek kaşığı kadar kavrulmuş kadayıf konur,kaşıkla hafif bastırarak düzeltilir, üzerine muhallebi dökülerek güzelce yayılır ve tekrar en üste kadayıf konulur kaşıkla hafif bastırarak sıkıştırıp düzeltilir.
  • Üzerlerine kalan ceviz dökülerek buzdolabında 4-5 saat veya 1 gece dinlendirilir.
  • Ve iyice soğuyan tatlımız servise sunulur.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder