>
22 Ağustos 2017 Salı

ÇİKOLATA SOSLU KEK


ÇİKOLATA SOSLU KEK 

MALZEMELER

 1 su bardağı şeker
 3 yumurta 
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 paket çikolata parçacıklı puding
2.5 su bardağı un 
üzerine çikolata sosu için 
100 gram çikolata 
1 paket krema 

YAPILIŞI

*Öncelikle yumurta ve şeker köpürene kadar Mikserle çırpılır
*Daha sonra Süt sıvı yağ ve toz halindeki çikolata parçacıklı puding eklenerek biraz daha çırpılır ve iyice karışmaları sağlanır.
*2.5 su bardağı un vanilya ve kabartma tozu ilave edilir,bu aşamada tahta kaşık kullanılır ve tahta kaşıkla karıştırılarak un  hamura yedirilir tahta kasikla karistırma islemini kekimizin daha güzel kabarması için yapıyoruz kullandığımız su bardağı klasik su bardaklarından olmalı çay bardağı biraz büyükçe olan yani şu ince belli dediğimiz çay bardaklarından olursa kıvamı daha güzel olur kıvam olarakta boza kıvamında akışkan bir kıvam olması gerekiyor bardak boyutunu ve hamurun kıvamını Özellikle belirtmek istedim ki yumurtanın büyüklüğüne ve kullandığınız bardağa göre kıvamı değişebilir diye.
*Hazırladığımız kek hamurunu orta büyüklükte kek kalıbına boşaltarak 180 derecede yaklaşık 25 -30 dakika kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım bu arada biz üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlayalım.
*Bunun için sos tenceremize kremamızı boşaltalım ve ocağın üzerine alalım kremama ısınmaya başladığında 100 gram çikolatamızı kırarak kremaya ilave edelim ve çikolata eriyene kadar karıştıralım eridiği an Ocağı kapatalım. *Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirelim  hazırladığımız çikolata sosunukekimizin üzerine gezdirerek süsleyelim biraz daha dinlendirdikten sonra dilimleyerek dostlarımızın beğenisine sunulmak üzere İkram edelim Tabiii sıcak veya soğuk bir içecek eşliğinde...😊
 *Sizler için ikinci bir çikolata sosu hazırlama tekniği daha vermek istiyorum bunu da kek veya kurabiyelerinizi suslemek için kullanabilirsiniz.
2.SOS TARİFİ ŞÖYLE
*Öncelikle sos tenceremize bir yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı şeker koyup karıştıralım, bir su bardağı sütü de pütürlenmemesi için karıştırarak yedirelim ve ocağa alıp altını açılam kaynama kıvamına gelmeye başladığında çikolatamızı kırarak içine  atalım ve hızlı hızlı karıştırarak kaynamasını sağlayalım akışkan bir çikolatalı muhallebi kıvamına gelmesi gerekiyor altını kapatalım bu sosumuzun Üzerini de kapatarak soğumaya bırakalım kullanacağımız zaman Mikserle çırparak tekrar akışkanlığını sağlıyoruz ve süslemek istediğimiz kek yada kurabiyelerin üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet şifa olsun.

Çikolata soslu kekimizin malzemelerini ölçüleriyle birlikte görün diye aşağıda sizin için resimledim. 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder